ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς θα προσφέρονται και άλλα σεμινάρια με αντικείμενα εξειδικευμένα των οποίων η διάρκεια θα ποικίλλει κατά περίπτωση. Εγγραφείτε στο NEWSLETTER για να ενημερώνεστε άμεσα για το πρόγραμμά μας.

 

Φωτογραφία: Θεωρίες και Δημιουργικές Πρακτικές

GALANI_ARGYRO    © argyro galani

Εντατικό σεμιναριακό πρόγραμμα δύο εξαμήνων στη φωτογραφία ως σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική. Στόχος του σεμιναρίου η ενθάρρυνση του πειραματισμού πάνω στις δυνατότητες της φωτογραφικής γλώσσας και η καλλιέργεια κριτικού βλέμματος. Οι συνδιδασκαλίες ή η εμπλοκή περισσοτέρων του ενός διδασκόντων στη διδασκαλία ενός μαθήματος επιδιώκονται καθώς ενισχύεται η πλουραλιστική αντιμετώπιση της δουλειάς των συμμετεχόντων προς σημαντικό όφελός τους. Τα μαθήματα βασίζονται στη σύζευξη θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής τριβής.

Διδάσκοντες: Κώστας Ιωαννίδης, Ελένη Μουζακίτη, Λάμπρος Παπανικολάτος, Αλέξανδρος Βούτσας, Νίκος Βασιλάκης

Έναρξη β’ εξαμήνου: Φεβρουάριος 2018

Υποβολή αιτήσεων για το β’εξάμηνο: 5 -21 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περί Τοπίου: Εικόνες, Συναισθήματα, Πολιτική

roadtrip-usa-yerolymbos-01© yiorgis yerolympos

Σειρά διαλέξεων στο πλαίσιο του σεμιναρίου ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στην οποία θα ασχοληθούμε με αυτό που αποκαλείται (απροβλημάτιστα συνήθως) τοπίο. Η έννοια θα διερευνηθεί ιστορικά και θεωρητικά, ώστε να φανεί ότι ο χώρος μέσα στον οποίο ζει και δρα ο άνθρωπος δεν ήταν πάντα και αυτονόητα κάτι σαν εικόνα απέναντί του, δηλαδή ένα αντικείμενο προς συζήτηση και κριτική κατανόηση με βάση αισθητικές κατηγορίες. Η φωτογραφία αναπόφευκτα κατέχει σημαντική θέση στην ιστορική-θεωρητική αυτή διερεύνηση, καθώς είναι μία τεχνολογία που διέδωσε αυτήν ακριβώς την αντιμετώπιση, που προϋποθέτει η έννοια του τοπίου: την απομόνωση και πλαισίωση ενός μέρους από το σύνολο.

Σειρά 7 διαλέξεων ανά εξάμηνο

Διδάσκοντες α’ εξαμήνου: Ανδρέας Γιακουμακάτος, Νίκος Δασκαλοθανάσης, Κώστας Ιωαννίδης, Γιώργος Ξηροπαϊδης.

Διδάσκοντες β’ εξαμήνου: Γιώργης Γερόλυμπος, Γιώργος Καραηλίας,  Κώστας Ιωαννίδης, Αντώνης Χατζημωυσής

Έναρξη β΄εξαμήνου: 26 Φεβρουαρίου 2018

Υποβολή αιτήσεων για το β΄εξάμηνο: 5 Ιαν.- 8 Φεβρ. 2018

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Dustbreeding: Εργαστήριο Καλλιέργειας και Ανάπτυξης ενός Φωτογραφικού ΠρότζεκτYorgos-Prinos_from-the-series-Black© yorgos prinos

Από το μικροτοπίο της αυτόνομης εικόνας στο μακροτοπίο του ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου, το εργαστήριο Dust Breeding εστιάζει στη διαδικασία της καλλιέργειας των στοιχειωδών σωματιδίων ενός φωτογραφικού πρότζεκτ, τόσο ως προς την εσωτερική του μορφοποίηση όσο και στη δυναμική του σχέση με το ευρύτερο πολιτισμικό και κοινωνικό του περιβάλλον. Μέσα από την παρουσίαση, πλαισίωση και κριτική ανάλυση σημαντικών παραδειγμάτων θα επιχειρηθεί η ανάδειξη της ευρύτητας του φωτογραφικού μέσου και η εξαγωγή μίας σειράς θεωρητικών και αισθητικών εργαλείων για την εξέλιξη των πρότζεκτ των συμμετεχόντων.

Διδάσκοντες: Γιώργος Καραηλίας, Γιώργος Πρίνος.

Έναρξη: Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Υποβολή αιτήσεων: 26 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Postcards from Home: Στον Ομφαλό της Γης  

PFH_STONOMFALOTISGIS2-WEB-e1508422919139
© lio tsiaha

To Asfa Photo Courses «κάνει σπίτι του» για μια βδομάδα τον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στους Δελφούς με το χειμερινό εργαστήριο “Postcards from home: Στον ομφαλό της γης ”.

Στο χειμερινό εργαστήριο “Postcards from home: Στον ομφαλό της γης ” οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στην έννοια του τόπου. Ο τόπος ως σύμβολο του εαυτού, ο οικείος τόπος και ο ανοίκειος, η φύση ως σπίτι «κάτω από τα φτερά των αετών».

Διδάσκουσες: Λία Ναλμπαντίδου, Φωτεινή Παπαχατζή

Περίοδος διεξαγωγής: 2 – 7 Ιανουαρίου 2018

Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ, Δελφοί – Ν. Φθιώτιδας.

Υποβολή αιτήσεων: 22 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου 2017

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Postcards From home: DIY Bookbinding and More

PFH_self-publishing2webPROTISELIDA

© panayiotis ziovas

To Asfa Photo Courses «κάνει σπίτι του» για μια βδομάδα τον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στους Δελφούς με το χειμερινό εργαστήριο “Postcards from home: DIY Bookbinding and more”. Στο χειμερινό αυτό εργαστήριο οι συμμετέχοντες φέρνουν ή δημιουργούν μια σειρά εικόνων / ιστοριών σύμφωνα με τις ιδέες τους σχετικά με την έννοια του σπιτιού: Είτε διερευνώντας τις πολιτιστικές τους ταυτότητες σε σχέση με τους τόπους καταγωγής τους, είτε ενσωματώνοντας εμπειρίες τους από το παρελθόν με νέες εμπειρίες του σπιτιού. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν στο πλαίσιο του εργαστηρίου την πρακτική της βιβλιοδεσίας και θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να ολοκληρώσουν το δικό τους σημειωματάριο, βιβλίο ή ημερολόγιο με τις φωτογραφίες τους.

Διδάσκουσες: Εύα Βουτσάκη, Φωτεινή Παπαχατζή

Περίοδος διεξαγωγής: 26 -31 Δεκεμβρίου 2017

Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ, Δελφοί – Ν. Φθιώτιδας.

Υποβολή αιτήσεων: 22 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου 2017

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ