ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς θα προσφέρονται και άλλα σεμινάρια με αντικείμενα εξειδικευμένα των οποίων η διάρκεια θα ποικίλλει κατά περίπτωση. Εγγραφείτε στο NEWSLETTER για να ενημερώνεστε άμεσα για το πρόγραμμά μας.

 

Φωτογραφία: Θεωρίες και Δημιουργικές Πρακτικές

GALANI_ARGYRO    © argyro galani

Εντατικό σεμιναριακό πρόγραμμα δύο εξαμήνων στη φωτογραφία ως σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική. Στόχος του σεμιναρίου η ενθάρρυνση του πειραματισμού πάνω στις δυνατότητες της φωτογραφικής γλώσσας και η καλλιέργεια κριτικού βλέμματος. Οι συνδιδασκαλίες ή η εμπλοκή περισσοτέρων του ενός διδασκόντων στη διδασκαλία ενός μαθήματος επιδιώκονται καθώς ενισχύεται η πλουραλιστική αντιμετώπιση της δουλειάς των συμμετεχόντων προς σημαντικό όφελός τους. Τα μαθήματα βασίζονται στη σύζευξη θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής τριβής.

Διδάσκοντες: Κώστας Ιωαννίδης, Ελένη Μουζακίτη, Λάμπρος Παπανικολάτος, Αλέξανδρος Βούτσας, Νίκος Βασιλάκης

Έναρξη β’ εξαμήνου: Φεβρουάριος 2018

Υποβολή αιτήσεων για το β’εξάμηνο: 5 -21 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περί Τοπίου: Εικόνες, Συναισθήματα, Πολιτική

roadtrip-usa-yerolymbos-01© yiorgis yerolympos

Σειρά διαλέξεων στο πλαίσιο του σεμιναρίου ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στην οποία θα ασχοληθούμε με αυτό που αποκαλείται (απροβλημάτιστα συνήθως) τοπίο. Η έννοια θα διερευνηθεί ιστορικά και θεωρητικά, ώστε να φανεί ότι ο χώρος μέσα στον οποίο ζει και δρα ο άνθρωπος δεν ήταν πάντα και αυτονόητα κάτι σαν εικόνα απέναντί του, δηλαδή ένα αντικείμενο προς συζήτηση και κριτική κατανόηση με βάση αισθητικές κατηγορίες. Η φωτογραφία αναπόφευκτα κατέχει σημαντική θέση στην ιστορική-θεωρητική αυτή διερεύνηση, καθώς είναι μία τεχνολογία που διέδωσε αυτήν ακριβώς την αντιμετώπιση, που προϋποθέτει η έννοια του τοπίου: την απομόνωση και πλαισίωση ενός μέρους από το σύνολο.

Σειρά 7 διαλέξεων ανά εξάμηνο

Διδάσκοντες α’ εξαμήνου: Ανδρέας Γιακουμακάτος, Νίκος Δασκαλοθανάσης, Κώστας Ιωαννίδης, Γιώργος Ξηροπαϊδης.

Διδάσκοντες β’ εξαμήνου: Γιώργης Γερόλυμπος, Γιώργος Καραηλίας, Κώστας Ιωαννίδης, Αντώνης Χατζημωυσής

Έναρξη β΄εξαμήνου: 26 Φεβρουαρίου 2018

Υποβολή αιτήσεων για το β΄εξάμηνο: 5 Ιαν.- 8 Φεβρ. 2018

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Postcards from Home: Τσεπέλοβο 2018 

© alexandra mourousidou

To Asfa Photo Courses σε συνεργασία με το Photometria International Photography Festival «κάνει σπίτι του» για μια βδομάδα τον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στο Τσεπέλοβο στα Ζαγοροχώρια των Ιωαννίνων με το καλοκαιρινό εργαστήριο “Postcards from home”.

Στο καλοκαιρινό εργαστήριο “Postcards from home” οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν την έννοια του σπιτιού σε σχέση με τις προσωπικές τους επιλογές: η επιστροφή στο ‘πατρικό’, στο χωριό, η μετανάστευση, ο οικείος τόπος κι ο ανοίκειος, η φύση ως σπίτι κλπ.

Διδάσκουσες: Λία Ναλμπαντίδου, Φωτεινή Παπαχατζή

Περίοδος διεξαγωγής: 11 – 17 Αυγούστου 2018

Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ, Τσεπέλοβο.

Υποβολή αιτήσεων: 01 Ιουνίου – 29 Ιουνίου 2017

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Hydra Photo Week  

BOTSA_DSC_2335
©dina botsa

Το εντατικό αυτό εργαστήριο προσφέρει τη δυνατότητα της καθημερινής εντατικής ενασχόλησης με τη φωτογραφία σε ένα περιβάλλον υποστηρικτικό. Στόχος να επωφεληθούν οι συμμετέχοντες αναπτύσσοντας ή βελτιώνοντας δεξιότητες στη λήψη και τη διαδικασία επιλογής φωτογραφιών για τη συγκρότηση πορτφόλιο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκλεπτύνουν το προσωπικό τους αισθητήριο υπό την καθοδήγηση έμπειρων διδασκόντων.

Διδάσκοντες: Κώστας Ιωαννίδης, Λίλα Ζώτου, Ελένη Μουζακίτη, Stig Marlon Weston, Λάμπρος Παπανικολάτος

Περίοδος διεξαγωγής: 8 – 15 Ιουλίου 2018

Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός σταθμός της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα.

Υποβολή αιτήσεων: 23 Φεβρουαρίου – 7 Μαϊου 2018

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ