POSTCARDS FROM HOME: Δελφοί -Στον ομφαλό της γης

Χειμερινό εργαστήριο στους Δελφούς 


Διδάσκουσες: Λία Ναλμπαντίδου, Φωτεινή Παπαχατζή
Διάρκεια: 2 Ιανουαρίου – 7 Ιανουαρίου 2018

Έναρξη: Τρίτη 2 Ιανουαρίου

 Ώρα διεξαγωγής: Καθημερινά 16.00 – 21.30 μμ
Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ, Δελφοί

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

To Asfa Photo Courses σε συνεργασία με το Photometria International Photography Festival «κάνει σπίτι του» για μια βδομάδα τον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στους Δελφούς με το χειμερινό εργαστήριο “Postcards from home: Δελφοί-Στον ομφαλό της γης ”.

Στο χειμερινό εργαστήριο “Postcards from home: Δελφοί -Στον ομφαλό της γης ” οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στην έννοια του τόπου. Ο τόπος ως σύμβολο του εαυτού, ο οικείος τόπος και ο ανοίκειος, η φύση ως σπίτι «κάτω από τα φτερά των αετών».

Η έννοια του σπιτιού (home) παρέχει ένα πλαίσιο για μια ευρεία ποικιλία φωτογραφικών προσεγγίσεων.

To “Postcards from home” είναι ένα εγχείρημα που οργανώνει μια διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα που αναστοχάζεται και δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους που επιθυμούν να συνδυάσουν τη δημιουργική διαδικασία με την παραμονή τους στους Δελφούς και με ό,τι αυτό συνεπάγεται: βόλτες στη φύση, γνωριμία με τον τόπο και τους κατοίκους του, αναφορές στην φωτογραφία του ελληνικού τοπίου μέσα από τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών και το Μουσείο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι συναντήσεις με τις εισηγήτριες θα ξεκινούν στις 16 μ.μ. και διαρκούν 5 ώρες, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να αφιερώνουν χρόνο στην δημιουργική διαδικασία.

Στις συναντήσεις μας θα συζητιούνται θέματα που προκύπτουν τόσο σε επίπεδο θεωρητικό όσο και σε επίπεδο τεχνικό. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Οι δύο εισηγήτριες Λία Ναλμπαντίδου & Φωτεινή Παπαχατζή, θα δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνεργάζονται με κάθε μία χωριστά ή και μαζί.

Η συνεργασία σε μικρά γκρουπ των 4 – 7 ατόμων θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα για κριτική σε βάθος αλλά και για μια συνεχή ζύμωση ανάμεσα σε διδάσκοντες και διδασκόμενους.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Περίοδος διεξαγωγής: 2-7 Ιανουαρίου 2018

Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ, Δελφοί – Ν. Φθιώτιδας

Έναρξη: Τρίτη 2 Ιανουαρίου

Σύνολο ωρών: 25

Κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 5 διδακτικών ωρών.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: καθημερινά 16 – 21.30 μμ. – Σύντομο διάλειμμα στις 19 μμ.

Διαμονή: Οι συμμετέχοντες θα διαμένουν στον Καλλιτεχνικό Σταθμό της ΑΣΚΤ στους Δελφούς. Ο σταθμός διαθέτει δίκλινα δωμάτια. Διαθέτει επίσης κουζίνα και τραπεζαρία, τις οποίες οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν για τα γεύματά τους.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την παρακάτω αίτηση/εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά σύντομο κείμενο δήλωσης προθέσεων – προσδοκιών (έως 250 λέξεις), καθώς και έναν φάκελο (σε συμπιεσμένη μορφή zip ή rar) που θα περιέχει ένα δείγμα 15 – 25 φωτογραφιών.

Αριθμός συμμετεχόντων: 8 – 14


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:

22 Οκτωβρίου -11 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων της επιλογής: 15 Νοεμβρίου 2017

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με email μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2017 και θα παραλάβουν ηλεκτρονικά υλικό σχετικό με το θέμα του σπιτιού, ώστε να προετοιμαστούν πριν την άφιξη τους στους Δελφούς. Σε περίπτωση επιλογής η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη όταν θα έχει καταβληθεί ολόκληρο το ποσόν εντός δύο εβδομάδων από τη σχετική ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης με το τέλος του εργαστηρίου


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 390€. 

Το ποσό περιλαμβάνει τα έξοδα διαμονής (5 διανυκτερεύσεις) στον Καλλιτεχνικό σταθμό.

Η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό του ΕΛΚΕ (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ: GR6001101290000012954003765, κωδικός SWIFT / BIC: ETHNGRAA)  ή με πιστωτική κάρτα (με δυνατότητα δόσεων) στη γραμματεία του ΕΛΚΕ .

Μόνο αν έχετε λάβει ειδοποίηση για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο μπορείτε να πληρώσετε εδώ: Πληρωμή Συμμετοχής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πατησίων 42

ΩΡΑΡΙΟ: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00

ΤΗΛ: 210 3897136 (Κα Κωνσταντίνα Ιωάννου – Σαρτζή)

 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα Postcards From Home επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.postcardsfromhome.net και το facebook group @postcardsfromhome.net

 

 

 


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όνομα *
Επίθετο *
Όνομα Πατέρα *
Χρονολογία Γέννησης *
Όδός *
Αριθμός *
Πόλη *
Ταχ. Κώδικας *
Τηλέφωνο Επικοινωνίας *
Ηλεκτρονική Διεύθυνση *

Κείμενο προθέσεων και προηγούμενης εμπειρίας (Σύντομη περιγραφή 250 λέξεις)


Παρακαλούμε στείλτε 15 έως 25 φωτογραφίες σε μορφή jpg (1000 pix η μεγάλη πλευρά).

Τοποθετήστε τις επιλεγμένες φωτογραφίες σας μέσα σε εναν φάκελλο (folder), τον οποίο κατόπιν θα συμπιέσετε (προτιμητέες μορφές zip ή rar). Παρακαλείσθε ο "συμπιεσμένος" φάκελλος να μην ξεπερνά τα 15 ΜΒ.
Επιλέξτε (Επιλογή αρχείου - choose file) το συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει τις εικόνες σας και πατήστε "Υποβολή"ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα προσεχή Σεμινάρια – Εργαστήρια.