POSTCARDS FROM HOME

Καλοκαιρινό εργαστήριο στο Τσεπέλοβο


Διδάσκουσες: Λία Ναλμπαντίδου, Φωτεινή Παπαχατζή
Διάρκεια: 12 Αυγούστου – 17 Αυγούστου 2017

Έναρξη: Σάββατο 12 Αυγούστου

 Ώρα διεξαγωγής: Καθημερινά 12.00 – 17.00
Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ, Τσεπέλοβο, Ζαγορίου Ιωαννίνων

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

To Asfa Photo Courses σε συνεργασία με το Photometria International Photography Festival «κάνει σπίτι του» για μια βδομάδα τον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στο Τσεπέλοβο στα Ζαγοροχώρια των Ιωαννίνων με το καλοκαιρινό εργαστήριο “Postcards from home”.

Στο καλοκαιρινό εργαστήριο “Postcards from home” οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν την έννοια του σπιτιού σε σχέση με τις προσωπικές τους επιλογές: η επιστροφή στο ‘πατρικό’, στο χωριό, η μετανάστευση, ο οικείος τόπος κι ο ανοίκειος, η φύση ως σπίτι κλπ.

Η έννοια του σπιτιού παρέχει ένα πλαίσιο για ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών προσεγγίσεων.

To “Postcards from home” είναι ένα εγχείρημα που οργανώνει μια διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα που αναστοχάζεται και δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους που επιθυμούν να συνδυάσουν τη δημιουργική διαδικασία με την παραμονή τους στο Τσεπέλοβο και ό,τι αυτό συνεπάγεται: βόλτες στη φύση, γνωριμία με τον τόπο και τους κατοίκους του, συμμετοχή στο 3ήμερο παραδοσιακό αυθεντικό πανηγύρι.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι συναντήσεις με τις εισηγήτριες θα ξεκινούν στις 12 μ.μ. και θα διαρκούν 5 ώρες, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να αφιερώνουν χρόνο στην δημιουργική διαδικασία.

Στις συναντήσεις μας θα συζητούνται θέματα που προκύπτουν τόσο σε επίπεδο θεωρητικό όσο και σε επίπεδο τεχνικό. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Η ομάδα με επικεφαλής τις 2 εισηγήτριες Λία Ναλμπαντίδου & Φωτεινή Παπαχατζή, θα δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας των συμμετεχόντων με κάθε μία χωριστά αλλά και μαζί.

Η συνεργασία σε μικρά γκρουπ των 4 -7 ατόμων θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα για κριτική σε βάθος αλλά και για μια συνεχή ζύμωση ανάμεσα σε διδάσκοντες και διδασκόμενους.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Περίοδος διεξαγωγής: 12 -17 Αυγούστου 2017

Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ, Τσεπέλοβο – Ζαγόρι Ιωαννίνων.

Έναρξη: Σάββατο 12 Αυγούστου

Σύνολο ωρών: 25

Κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 5 διδακτικών ωρών.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: καθημερινά 12 – 5.30μμ – Διάλειμμα για σύντομο γεύμα στις 2μμ

Διαμονή: Η διαμονή θα γίνει στον Καλλιτεχνικό Σταθμό του Τσεπέλοβου. Ο σταθμός διαθέτει 3 δίκλινα, 1 τρίκλινο και 1 τετράκλινο δωμάτιο για τους συμμετέχοντες και 4 μπάνια.  Διαθέτει επίσης κουζίνα και τραπεζαρία, τις οποίες οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα γεύματα τους.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση/εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά μαζί με την παρακάτω αίτηση σύντομο κείμενο δήλωσης προθέσεων – προσδοκιών (έως 250 λέξεις), καθώς και έναν φάκελο (σε συμπιεσμένη μορφή zip ή rar) που θα περιέχει ένα δείγμα 15 – 25 φωτογραφιών.

Αριθμός συμμετεχόντων: 8 – 12


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 18 Ιουνίου – 8 Ιουλίου

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων της επιλογής: 10 Ιουλίου

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με email μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017 και θα παραλάβουν ηλεκτρονικά υλικό σχετικό με το θέμα του σπιτιού, ώστε να προετοιμαστούν πριν την άφιξη τους στο χωριό Τσεπέλοβο. Σε περίπτωση επιλογής η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη όταν θα έχει καταβληθεί ολόκληρο το ποσόν εντός μίας εβδομάδας από τη σχετική ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης με το τέλος του εργαστηρίου


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 390€. 

Το ποσό περιλαμβάνει τα έξοδα διαμονής (5 διανυκτερεύσεις) στον Καλλιτεχνικό σταθμό.

Η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό του ΕΛΚΕ (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ: GR4401101290000012954000076, κωδικός SWIFT / BIC: ETHNGRAA)  ή με πιστωτική κάρτα (με δυνατότητα δόσεων) στη γραμματεία του ΕΛΚΕ .

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πατησίων 42
ΩΡΑΡΙΟ: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00
ΤΗΛ: 210 3897136 (Κα Κωνσταντίνα Ιωάννου – Σαρτζή)

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα Postcards From Home επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.postcardsfromhome.net και το facebook group @postcardsfromhome.net

 

 

 


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όνομα *
Επίθετο *
Όνομα Πατέρα *
Χρονολογία Γέννησης *
Όδός *
Αριθμός *
Πόλη *
Ταχ. Κώδικας *
Τηλέφωνο Επικοινωνίας *
Ηλεκτρονική Διεύθυνση *

Κείμενο προθέσεων και προηγούμενης εμπειρίας (Σύντομη περιγραφή 250 λέξεις)


Παρακαλούμε στείλτε 15 έως 25 φωτογραφίες σε μορφή jpg (1000 pix η μεγάλη πλευρά).

Τοποθετήστε τις επιλεγμένες φωτογραφίες σας μέσα σε εναν φάκελλο (folder), τον οποίο κατόπιν θα συμπιέσετε (προτιμητέες μορφές zip ή rar). Παρακαλείσθε ο "συμπιεσμένος" φάκελλος να μην ξεπερνά τα 15 ΜΒ.
Επιλέξτε (Επιλογή αρχείου - choose file) το συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει τις εικόνες σας και πατήστε "Υποβολή"ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα προσεχή Σεμινάρια – Εργαστήρια.