HYDRA – PHOTO – WEEK 

Επταήμερο Εντατικό Δημιουργικό Φωτογραφικό Εργαστήριο στην Ύδρα


Διδάσκοντες: Κώστας ιωαννίδης, Λίλα Ζώτου, Ελένη Μουζακίτη, Stig Marlon Weston, Λάμπρος Παπανικολάτος 
Περίοδος διεξαγωγής: 8 – 15 Ιουλίου  2018
Αριθμός συμμετεχόντων: 12  Υποβολή αιτήσεων: έως 7 Μαϊου 2018
Χώρος διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός σταθμός της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το εντατικό αυτό εργαστήριο προσφέρει τη δυνατότητα της καθημερινής εντατικής ενασχόλησης με τη φωτογραφία σε ένα περιβάλλον υποστηρικτικό. Στόχος να επωφεληθούν οι συμμετέχοντες αναπτύσσοντας ή βελτιώνοντας δεξιότητες στη λήψη και τη διαδικασία επιλογής φωτογραφιών για τη συγκρότηση πορτφόλιο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκλεπτύνουν το προσωπικό τους αισθητήριο υπό την καθοδήγηση έμπειρων διδασκόντων.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει καθημερινή τριβή με την φωτογραφική πράξη καθώς και εις βάθος ανάλυση και κριτική του σώματος δουλειάς που παράγεται κάθε μέρα. Αυτά μαζί με διαλέξεις πάνω στη σύγχρονη φωτογραφία και τέχνη μέσα σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον εγγυώνται μια αξέχαστη δημιουργική εμπειρία.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθέι κυρίςω στην αγγλική γλώσσα.

Οι παραπάνω φωτογραφίες στο slider είναι ενδεικτικά έργα των συμμετεχόντων της προηγούμενης χρονιάς.

 


HYDRA_PHOTOWEEK_14

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Καθημερινή ενασχόληση με τη λήψη και τη διαδικασία επιλογής (στη βάση μικρών αναθέσεων όταν κρίνεται αναγκαίο). Οι συμμετέχοντες θα ενθαρρύνονται να διερευνούν και να αναπτύσσουν στην πράξη τα προσωπικά φωτογραφικά τους ενδιαφέροντα. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να αφιερώνει 3-4 ώρες καθημερινά στη φωτογραφική πράξη (λήψη-επιλογή).

Καθημερινές πρωινές συναντήσεις αφιερωμένες στην εμπεριστατωμένη κριτική συζήτηση της δουλειάς που έχει παραχθεί (συζήτηση για ζητήματα τεχνικά, καθώς και για αισθητικά-θεωρητικά ζητήματα σε σχέση με τις προθέσεις, το περιεχόμενο, την επιλογή, τη σειρά τοποθέτησης εικόνων). Έμφαση θα δοθεί στη στη διαδικασία επιλογής και συνδυασμού φωτογραφιών.

Παρουσιάσεις – διαλέξεις και συζήτηση πάνω στη Σύγχρονη Φωτογραφία.

Δύο επιπλέον τρίωρες συναντήσεις – μικρά εργαστήρια θα λάβουν χώρα κατά τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα. Η πρώτη θα αφορά στη φωτογραφία πορτραίτου, και η δευτερη το νυχτερινό τοπίο. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο του πορτραίτου θα δουλέψουν κατά ζεύγη με βάση αναθέσεις. Να σημειωθεί ότι ο καλλιτεχνικός σταθμός, το αρχοντικό Τομπάζη, που θα μας φιλοξενεί διαθέτει μοναδική ατμόσφαιρα και φωτιστικές συνθήκες. Η συμμετοχή σε αυτά τα επιπλέον εργαστήρια είναι προαιρετική.

Εξυπακούεται βεβαίως ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος για πιο χαλαρές συζητήσεις, κολύμπι και ομαδικά γεύματα είτε στον σταθμό είτε σε επιλεγμένες ταβέρνες καθώς και για νυχτερινή ζωή.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα καθοδηγηθούν ώστε να υποβάλουν τη δουλειά τους για μία έκθεση που θα λάβει χώρα στην Αθήνα ή στην Ύδρα και επίσης στο Όσλο (Γκαλερί CYAN) στο τέλος του τρέχοντος ή στο επόμενο έτος.


DSC04573b

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τα ακόλουθα:

Μια ψηφιακή μηχανή, έναν φορητό υπολογιστή με λογισμικό photo editing, ένα τρίποδο (προαιρετικό), φακό χειρός led, φλας (προαιρετικό), κάρτες μνήμης και εξωτερικό δίσκο για αποθήκευση του υλικού.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε 12 συμμετέχοντες (ανώτατο όριο).


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης

 

 


ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Οι Λίλα Ζώτου, Sting Marlon Weston, Ελένη Μουζακίτη και Λάμπρος Παπανικολάτος είναι έμπειροι καλλιτέχνες φωτογράφοι και επιμελητές. Σε αυτό το εργαστήριο θα είναι υπεύθυνοι για την καθημερινή εκπαίδευση στη λήψη καθώς και για την κριτική-επιλογή φωτογραφιών των συμμετεχόντων και την οργάνωση των πορτφόλιών τους.

Ο Κώστας Ιωαννίδης είναι ιστορικός της τέχνης. Διδάσκει ιστορία και θεωρία της τέχνης (και της φωτογραφίας) στην ΑΣΚΤ. Θα είναι ο ακαδημαϊκά υπεύθυνος του εργαστηρίου και θα δώσει διαλέξεις πάνω σε ζητήματα ιστορίας και θεωρίας της φωτογραφίας.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΜΠΑΖΗ

Το εργαστήριο (και η διαμονή των συμμετεχόντων σε αυτό) θα λάβει χώρα στον καλλιτεχνικό σταθμό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα.

Πρόκειται για το ιστορικό αρχοντικό του ναυάρχου Τομπάζη που χτίστηκε γύρω στα 1800, διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στο λιμάνι της Ύδρας.

Το αρχοντικό διαθέτει 7 δωμάτια, 6 μπάνια, 2 κουζίνες, 2 σαλόνια, ένα καθιστικό και πολλούς εξώστες.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 23 Φεβρουαρίου – 7 Μαϊου, 2018


ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Απαιτείται να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά η παρακάτω αίτηση.

Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται αναλόγως της σειράς υποβολής.

Ο συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν μαζί με την αίτηση και ένα δείγμα δουλειάς μέχρι 20 φωτογραφίες.

Προκειμένου  η εγγραφή στο σεμινάριο να θεωρείται ολοκληρωμένη οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλουν το συνολικό ποσό εντός μίας εβδομάδας από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκαν ότι έχουν επιλεγεί.


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 850 ΕΥΡΩ.

Μερική υποτροφία με τη μορφή έκπτωσης 35% στο κόστος συμμετοχής παρέχεται σε όλους όσους έχουν παρακολουθήσει ή παρακολουθούν κάποιο σεμινάριο των asfaphotocourses.

Στο κόστος συμεπριλαμβάνεται διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με κοινό μπάνιο. Δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής μονόκλινου δωματίου.

Πληρωμή είτε με πιστωτική κάρτα είτε με τραπεζική κατάθεση (ΙΒΑΝ: GR2301101290000012954003849, κωδικός SWIFT / BIC: ETHNGRAA). Στην περίπτωση πληρωμής μέσω κατάθεσης ο συμμετέχων επιβαρύνεται με τα έξοδα της συνναλαγής.

 

 

Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τα σχετικά με την πολιτική ακυρώσεων και επιστροφών, τα οποία αναφέρονται στο “Όροι και Προυποθέσεις”, το οποίο θα σας σταλεί μαζί με την ενημέρωση, ότι έχετε επιλεγεί.

Μόνο αν έχετε λάβει ειδοποίηση για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο μπορείτε να πληρώσετε εδώ: Πληρωμή Συμμετοχής


Για περισσότερες πληροφορίες

asfaphotocourses@asfa.gr

Τηλ: +30 210 3897156

Ωράριο: Δευτέρα _ Παρασκευή 10.00 – 14.00

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμπλήρωση της παρακάτω αίτησης δεν είναι δεσμευτική.

Όνομα *
Επίθετο *
Όνομα Πατέρα *
Χρονολογία Γέννησης *
Όδός *
Αριθμός *
Πόλη *
Ταχ. Κώδικας *
Τηλέφωνο Επικοινωνίας *
Ηλεκτρονική Διεύθυνση *

Κείμενο προθέσεων και προηγούμενης εμπειρίας (Σύντομη περιγραφή 250 λέξεις)


Η υποβολή φακέλου εργασιών αφορά όσους κάνουν αίτηση για το δεύτερο εξάμηνο (δεύτερο κύκλο) του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Παρακαλούμε στείλτε 15 έως 20 φωτογραφίες σε μορφή jpg (1000 pix η μεγάλη πλευρά)

Τοποθετήστε τις επιλεγμένες φωτογραφίες σας μέσα σε εναν φάκελλο (folder), τον οποίο κατόπιν θα συμπιέσετε (προτιμητέες μορφές zip ή rar). Ο "συμπιεσμένος" φακελλος να μην ξεπερνά τα 12 MB.
Επιλέξτε (Επιλογή αρχείου) το συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει τις εικόνες σας και πατήστε "Υποβολή"ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα προσεχή Σεμινάρια – Εργαστήρια.