ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Κώστας Ιωαννίδης, Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ.

Διδάσκοντες:

Nίκος ΒασιλάκηςΑλέξανδρος Βούτσας, Ανδρέας Γιακουμακάτος, Γιώργης Γερόλυμπος

Νίκος Δασκαλοθανάσης, Λίλα ΖώτουΑνδρέας Ιωαννίδης, Κώστας ΙωαννίδηςΓιώργος Καραηλίας, Ελένη Μουζακίτη,

Λία Ναλμπαντίδου, Γιώργος Ξηροπαϊδης, Λάμπρος Παπανικολάτος, Φωτεινή Παπαχατζή, Αντώνης Χατζημωυσής

 

 


ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Ο Νίκος Βασιλάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1983. To 2008 ολοκλήρωσε τις φωτογραφικές του σπουδές στη Leica Academy, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του συνεργάστηκε με περιοδικά και διαφημιστικές εταιρίες. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο: b33k ένα προσωπικό λεύκωμα και το 2011 έθεσε σε δραστηριότητα το PhotoshopNow.gr και άρχισε να διδάσκει Photoshop και φωτογραφία στην Ελλάδα σε συνεργασία με τα Athens Art Studio, περιοδικό Φωτογράφος, Low Profile Seminars, Leica Academy, PWS, Wseminars, New School Athens, Notios, Ένωση επαγγελματιών καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Λε.Φ.Κι..

info@nikosalpha.com

http://nikosalpha.com


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΤΣΑΣ

Ο Αλέξανδρος Βούτσας γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης το  1961. Κατέχει τα πτυχία: B.S Marketing /Management,  Siena College, Loudonville , N.Y. , Bachelor  of Arts Photographic  Illustration, και  Master of Science,  Printing Sciences and Management, Rochester  Institute of Technology (R.I.T), Rochester, N.Y. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως ελεύθερος  επαγγελματίας φωτογράφος. Το 2000 εξελέγη μέλος Ε.Ε.Δ.Ι.Π στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Εργαστηριακό Μάθημα Επιλογής Αναλογικής και Ψηφιακής Φωτογραφίας.

Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Τελευταία στην έκθεση με τίτλο «ΚΡΙΚΟΣ 5,  «Ελαιουργείο», Δρομόνερο Χανίων, Ιούνιος 2016, και στο «Φιλοξενία», Γκαλλερί «Μορφές», Ρεθυμνο, Ιούνιος 2016.

Ως εισηγητής έχει λάβει μέρος στα συνέδρια «Αν το Εγώ γινόταν Εμείς» με τίτλο «Η προσωπική εξέλιξη μέσα απ’ την ομαδικότητα», Νοέμβριος  2011, και στο συμπόσιο της  ΕΜΠΕ (Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας) με θέμα «Επιλέγω να δέχομαι την αδικία στην τέχνη, στη ζωή», Νοέμβριος, 2013. Τον Μάιο 2016 συμμετείχε στις δραστηριότητες της ΕΜΠΕ με τίτλο «Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας», οργανώνοντας και συντονίζοντας τις ομιλίες  που αφορούσαν το πεδίο των visual arts. Έχει εκδόσει  δύο βιβλία: «Αναμένοντας τα σημεία συνάντησης» 2008 και «ΡΟΔΟΠΟΥ»  1993.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΑΤΟΣ

O Ανδρέας Γιακουμακάτος σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στην Κρατική Ακαδημία «Luigi Cherubini» της Φλωρεντίας, και αρχιτεκτονική στα πανεπιστήμια της Φλωρεντίας και Βενετίας. Το 1986 υπήρξε σύμβουλος της Μελίνας Μερκούρη για την πραγματοποίηση της Φλωρεντίας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Το 1993 επιμελήθηκε την έκθεση Δημήτρη Μητρόπουλου στο Θεατρικό Μουσείο της Σκάλας του Μιλάνου. Τη δεκαετία του 1990 υπήρξε επίτροπος της Ελλάδας στη Διεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Την τελευταία δεκαπενταετία έχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις μεταξύ άλλων στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ινστιτούτο Goethe Αθήνας, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2006 ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη της Ιταλικής Δημοκρατίας για τη συνολική προσφορά του στον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού.
Από το 1987 είναι συνεργάτης της εφημερίδας «Το Βήμα» για ζητήματα αρχιτεκτονικής και πολιτισμού, και ειδικός συνεργάτης των επιθεωρήσεων «Αρχιτεκτονικά Θέματα» και «Θέματα Χώρου + Τεχνών». Σήμερα είναι καθηγητής Ιστορίας, κριτικής ανάλυσης και θεωρίας της αρχιτεκτονικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Προηγουμένως δίδαξε στις αρχιτεκτονικές σχολές του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας (1981-2001) και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2001-2011). Έχει διδάξει επίσης σε σχολές αρχιτεκτόνων του εξωτερικού (μεταξύ άλλων στη Βαρκελώνη, Μιλάνο και Τόκιο). Οι δημοσιεύσεις του (βιβλία, μονογραφίες, συμμετοχές σε συνέδρια, ερευνητικά δοκίμια, άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και κατάλογοι εκθέσεων στα ελληνικά και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες) υπερβαίνουν τις 400.


ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ (Παρίσι, Γαλλία 1973)

Σπούδασε Φωτογραφία στην Αθήνα και Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιου του Λονδίνου και διδακτορικό στην Tέχνη και το Design στο Πανεπιστήμιου του Derby. Η δουλειά του δημοσιεύτεται στον Ελληνικό και διεθνή τύπο σε βιβλία και περιοδικά αρχιτεκτονικής και τοπίου, ενώ εκθέτει σε γκαλερί και μουσεία (με πλέον πρόσφατη συμμετοχή στην έκθεση Το Σώμα- Η Ψυχή- Ο Τόπος: Σύγχρονοι Έλληνες Καλλιτέχνες» στο Εθνικό Μουσείο Τεχνών του Πεκίνο στην Κίνα. Το 2008, με την υποστήριξη υποτροφίας του Ιδρύματος Fulbright, ολοκλήρωσε ένα οδοιπορικό στις ΗΠΑ, ταξιδεύοντας και φωτογραφίζοντας από τη μια ακτή ως την άλλη. Αποτέλεσε μέλος της Ελληνικής συμμετοχής στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία το 2012 και εκ νέου το 2014 ενώ από το 2007 και για μία δεκαετία υπήρξε ο επίσημος φωτογράφος της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το 2013 συμμετείχε στην κυρίως έκθεση Παντού αλλά Τώρα της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης σε επιμέλεια της Αdelina von Fürstenberg.

Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Ορθογραφίες» εκδόθηκε από τις εκδόσεις Yale University Press και Εκδόσεις Μέλισσα και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης τον Ιούνιο του 2017.

http://www.yerolymbos.com


ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ

Ο Νίκος Δασκαλοθανάσης είναι καθηγητής ιστορίας της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων, μια μονογραφία για τον Giorgio de Chirico (Η ζωγραφική του Giorgio de Chirico: η άρθρωση του μεταφυσικού χώρου, Αθήνα, εκδόσεις Opera/Critica, 2001), ένα βιβλίο για τον ιστορικό ρόλο του καλλιτέχνη (Ο καλλιτέχνης ως ιστορικό υποκείμενο: από τον 19ο στον 21ο αιώνα, Αθήνα, εκδόσεις Άγρα, 2004), μια μελέτη για την πρώιμη συγκρότηση της ιστορίας της τέχνης στην Ευρώπη (Ιστορία της τέχνης, η γέννηση μιας νέας επιστήμης: από τον 19ο στον 20ό αιώνα, Αθήνα, εκδόσεις Άγρα, 2013) και μια συλλογή κειμένων του (Restitutions. 14 κείμενα ιστορίας της τέχνης, Αθήνα, εκδόσεις futura, 2015). Έχει την ευθύνη της περιοδικής έκδοσης Ιστορία της τέχνης (εκδόσεις futura).


ΛΙΛΑ ΖΩΤΟΥ

Η Λίλα Ζώτου έχει Μεταπτυχιακό (MFA) στις Καλές Τέχνες από το Πανεπιστήμιο Τεχνών MaHKU της Ουτρέχτης στη Ολλανδία, ενώ ο προπτυχιακός τίτλος προέρχεται από το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (νυν Σχολή Καλών Τεχνών) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Oι σπουδές της εστιάζουν στην θεωρία και την τεχνική της φωτογραφίας ως σύγχρονη μορφή τέχνης. Η καλλιτεχνική της εργασία ερευνά στοιχεία της νέα φωτογραφίας ως ντοκουμέντο, ενώ χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία της οπτικής αφήγησης.

Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια σύγχρονης τέχνης με τους Rossi Braidoti: Reading Images via Deleuze and Guatari, Cinema, University of Amsterdam, Masterclass Utrecht University καθώς και εργαστήρια με τους Hellen van Meene, Jan Rossel σχετικά με θεματική του πορτραίτου, του φωτογραφικού βιβλίου ως αντικειμένου και τη φωτογραφική τέχνη ως μέσο αφήγησης. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, το Όσλο, τα Τίρανα, το Πεκίνο, την Ουτρέχτη, το Αμστερνταμ, την Πόζναν και τη Νέα Υόρκη. Ζει και εργάζεται στο Όσλο της Νορβηγίας ως ανεξάρτητη φωτογράφος και εισηγήτρια μαθημάτων φωτογραφίας.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Παρίσι (Paris 1) όπου ολοκλήρωσε και τη διδακτορική του διατριβή. Εργάστηκε ως επιμελητής στην 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης καθώς και στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών. Από το 1984 μέχρι το 2007 υπήρξε επιμελητής στην Εθνική Πινακοθήκη. Μεταξύ 1994-1998 δίδαξε ως επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2006 έως σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ. Έχει επίσης διδάξει ιστορία της τέχνης ως συμβασιούχος στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Πατρών και Κρήτης καθώς και σε θεραπευτικές κοινότητες εξαρτημένων ατόμων, στο Σχολείο των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα κ.α.

Έχει δημοσιεύεσει πληθώρα κειμένων στα ελληνικά και στα γαλλικά σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, καταλόγους εκθέσεων και μονογραφίες καλλιτεχνών.


ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Κώστας Ιωαννίδης είναι επίκουρος καθηγητής Θεωρίας και Κριτικής της Τέχνης στην ΑΣΚΤ. Διδάσκει επίσης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Εικαστικές Τέχνες” της ίδιας σχολής. Έχει  ακόμη διδάξει Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Αιγαίου. Υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος του ΙΚΥ, ενώ ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright έχει εκπονήσει έρευνα στα αρχεία του ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης και του Rockefeller Archive Centre και έχει δώσει σχετικές διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Colorado. Έχει δημοσιεύσει μελέτες πάνω στην ιστοριογραφία και την κριτική της τέχνης καθώς και το βιβλίο Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία: Ένας Αιώνας σε Τριάντα Χρόνια και έχει επιμεληθεί εκθέσεις εικαστικών. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει πάνω σ’ ένα ερευνητικό εγχείρημα με τον (προσωρινό) τίτλο “Τεχνολογίες Θέασης στο γύρισμα από τον 19ο στον 20ο αιώνα.”

ioannidis@asfa.gr


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΗΛΙΑΣ

Ο Γιώργος Καραηλίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία και από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία. Εργάστηκε για 10 χρόνια ως photo-editor, υπεύθυνος ψηφιακού αρχείου κι επιμελητής κειμένων στο πρακτορείο Apeiron Photos. Την τελευταία 10ετία συνεργάζεται ως ανεξάρτητος φωτογράφος και καλλιτεχνικός επιμελητής με διάφορους πολιτιστικούς φορείς καθώς και με γραφιστικές εταιρείες, εκδοτικούς οίκους και περιοδικά. Από το 2010 ασχολείται τόσο με την εξέλιξη ατομικών και συλλογικών πρότζεκτ όσο και με την Οπτική Εκπαίδευση. Το 2010 τιμήθηκε με το 2ο βραβείο Cedefop/Photomuseum Award στα πλαίσια της Photobiennale της Θεσσαλονίκης. Το 2015 εκδόθηκε το φωτογραφικό του βιβλίο “EstrangeR” από το γερμανικό εκδοτικό οίκο Kehrer Verlag Heidelberg. Η δουλειά του έχει εκτεθεί στην Ελλάδα και την Ισπανία κι έχει παρουσιαστεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ (Athens Photo Festival, Arles Cosmos Books/ Les Rencontres d’Arles, Fotografia Festival Internazionale di Roma, Paris Photo, MedPhoto Festival). Από το 2010 ζει και εργάζεται στην Ισπανία.

www.yorgoskarailias.net


ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Βερολίνου και Χαϊδελβεργης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΑ in Image and Communication) από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορικού διπλώματος (PhD) του τομέα Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών με ειδίκευση στη Φωτογραφία ως καλλιτεχνική πρακτική από το School of Art, Design and Technology, του Πανεπιστημίου του Ντέρμπυ. Υπήρξε υπότροφος του IKY, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του DAAD. Το φωτογραφικό της έργο έχει δημοσιευθεί και παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Έργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τέχνης του Πόρτλαντ, Όρεγκον, Η.Π.Α., του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.  Οργάνωσε και δίδαξε το μάθημα της Φωτογραφίας στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2002 – 2006), και το σεμινάριο – εργαστήριο Δημιουργική Φωτογραφία Ι & ΙΙ στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας (2014- 2016).  Επιμελείται επίσης φωτογραφικές εκθέσεις και εκδόσεις.

info@elenimouzakiti.com

www.elenimouzakiti.com


ΛΙΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΟΥ

Σπούδασε Εικαστική Φωτογραφία (BFA in Photography) στο Columbus College of Art & Design, Columbus – Ohio, ΗΠΑ. Εκανε την πρακτική άσκηση της στην Leo Castelli Gallery – Nέα Yόρκη και στο Φωτογραφικό Αρχείο του National Museum of American Art / Smithsonian Institution – Oυάσιγκτον – ΗΠΑ (1991-92). Συμμετείχε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό, διαπολιτισμικό, διεπιστημονικό Project Area Body του Internationale Frauenuniversität, Hannover. Το 2000 φιλοξενήθηκε – Resident Artist – στο Kulturhuset United Sardine Factory – Bergen και το 2015 στο Eagles Palace Residency Program (Photography Edition) για την εκπόνηση καλλιτεχνικού έργου.
H φωτογραφική ενότητα «Το Ασφαλές, Ιδιωτικό Πεδίο του Σπιτιού μου (1996 – 2001) – Μηδέν έως Πέντε» κυκλοφόρησε (artists’ book) από τις εκδόσεις Κύβος – Αθήνα, 2002. Η εργασία «Urban Secret Garden» συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των υποψηφιοτήτων για το Dummy Award Kassel 2013. To 2016, η σειρά «Urban Secret Garden – a trilogy book of photographs», με νέο editing και σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται στη βραχεία λίστα του διεθνούς φεστιβάλ Encontros Da Imagem – Braga (Πορτογαλία) και κυκλοφορεί σαν POD αυτοέκδοση.
Εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις και διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φωτογραφικό της έργο αντιπροσωπεύεται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σύγχρονης τέχνης και φωτογραφικών βιβλίων (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Αθήνα, Μουσείο Φωτογραφίας – Θεσσαλονίκη, The Library Project – Δουβλίνο, Beinecke Rare Book & Manuscript Library – Yale University).
Ζει στη Θεσσαλονίκη και διδάσκει φωτογραφία από το 1994 σε νέους φωτογράφους όλων των ηλικιών.

studiotessera@gmail.com

lianalbantidou.com


ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΟΠΑΪΔΗΣ

Ο Γιώργος Ξηροπαΐδης είναι καθηγητής στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ, με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία Φιλοσοφικών και Αισθητικών Ιδεών: 18ος-20ος αιώνας». Διδάσκει Αισθητική, Φιλοσοφία της Τέχνης, Φιλοσοφία της Γλώσσας και Ιστορία της Ηπειρωτικής Φιλοσοφίας. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν στη φιλοσοφία του Kant, στη φαινομενολογία (Husserl, Heidegger), στην ερμηνευτική (Dilthey, Gadamer, Ricouer), καθώς και στην ιστορία των αισθητικών θεωριών (γερμανικός ιδεαλισμός, ρομαντισμός, μεταμοντερνισμός, αποδομισμός). Μαζί με τον Στέλιο Βιρβιδάκη έχει επιμεληθεί την ελληνική έκδοση του Φιλοσοφικού Λεξικού του Cambridge.


 ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΤΟΣ

Ο Λάμπρος Παπανικολάτος σπούδασε Marketing Communication, Advertising & Multimedia στην Ελλάδα και στην Ολλανδία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στην Πράγα (Academy of Performing Arts / FAMU). Παράλληλα, απέκτησε εμπειρία στην οργάνωση παραγωγής και τον συντονισμό καλλιτεχνικών δρώμενων, μέσω επιτυχημένων συνεργασιών με διεθνή φωτογραφικά φεστιβάλ και πολιτιστικούς οργανισμούς (Houston FotoFest, Festival of Light, European Month of Photography). Έχει εξειδικευτεί στον τομέα του σχεδιασμού επικοινωνιακής στρατηγικής και οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης, ενώ έχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στον τομέα της επικοινωνίας και των διαδικτυακών δράσεων (Ίδρυμα Ιωάννου Φ, Κωστοπούλου, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης). Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ιδρύματος Fulbright. Από το 1994 έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική και εκπαιδευτική φωτογραφική δραστηριότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιεννάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης στη Ρώμη το 1997 και βραβεύτηκε στο Διεθνές Φωτογραφικό Φεστιβάλ της Αρλ, στη Γαλλία, το 2000. Έργα του εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Museum of Fine Arts στο Χιούστον των ΗΠΑ.

www.papanikolatos.com

l.papanikolatos@gmail.com


ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

Η Φωτεινή Παπαχατζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MA) στο Arts Management στο City University of London (2001) και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σπούδασε computer graphics, φωτογραφία, video editing και documentary filmmaking, σχέδιο μόδας. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολλών ερευνητικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων (TANDEM, Interreg κ.α.). Από το 2013 είναι υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Έντευξις / Photometria Festival. Από το 2007 είναι συντονίστρια της Culturepolis στην Ήπειρο. Από το 2008 διδάσκει το μάθημα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και Ιστορίας της Τέχνης σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων του  Ίδρυματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Έχει εργαστεί ως video filmmaker και press officer για την εταιρεία Kinetika στο Λονδίνο. Από το 2014 διδάσκει καλλιτεχνική φωτογραφία στην ομάδα ΚΑ.ΔΡΩ Φιλιππιάδας. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις και διοργανώσει – επιμεληθεί και συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κούβα, την Αγγλία, την Ρωσία, την Κροατία, την Γερμανία και τις ΗΠΑ. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Έχει συμμετάσχει σε workshops με τον Michael Ackermann και τον Ed Kashi.

www.photinipapahatzi.com


ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΗΣ

Ο Αντώνης Χατζημωυσής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Fellow in Epistemology του Manchester Business School, και Συνιδρυτής της European Philosophical Society for the
Study of Emotions με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας. Έχει διδάξει στο UNIVERSITY COLLEGE LONDON (UCL), στο UNIVERSITY OF MANCHESTER και στο MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY (MIT). Η έρευνά του εστιάζει στη γνώση του εαυτού και τη φιλοσοφία των συναισθημάτων. Έργα του: Philosophy and the Emotions (Cambridge University Press), The Philosophy of Sartre (Routledge), Self – Knowledge (Oxford University Press), Ο φόβος (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης), Φιλοσοφικά Πορτρέτα (Πόλις).

https://anthonyhatzimoysis.academia.edu/

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση για να λαμβάνετε ειδοποίησεις για τα προσεχή Σεμινάρια – Εργαστήρια